MI A BIOUDVAR?

Rólunk

Mi is az a BioUdvar?

A Bioudvar Közhasznú Egyesület, 2009 decemberében alakult a DEBRECENI BIOPIAC működtetése céljából.

A BIOPIAC viszont 2003 nyarán jött létre, az aktív DEBRECENI BIOKERTÉSZKÖR-nek köszönhetöen, akik a mai napig a magját, bázisát adják a BIOPIACNAK. Azok a termelők, kisebb-nagyobb biokertészetek, gazdaságok, akik nemcsak beszélnek, hanem aktívan cselekszenek is a környezet és természetvédelemről, ők akik szombatról szombatra kijönnek a BIOPIACRA és nemcsak, hogy árulják portékáikat, hanem emberi közösséget is alkotnak. Akik a saját tudásukat, tapasztalatukat osztják meg, nemcsak egymással, hanem az érdeklődő kérdésekre válaszolva a vásárlókkal is. Mint egy nagy család, úgy működünk együtt.


Felkeltettük érdeklődését?

A debreceni
bio piac


És amit tudni kell róla
Az a 8-10-12 ember -idénytől, árumennyiségtől, és olykor a vállalkozói kedvtől is függően minden áldott szombaton, 7-12 óráig árusítja a megtermelt biozöldségét, biogyümölcsét.

Kik árulhatnak? Csak azok a termelők, kereskedők, akiket valamely bioellenőrző szervezet ellenőriz. Ennek a tanúsítványnak minden alkalommal a termelőnél kell lennie. Bátran buzdítok mindenkit e tanúsítvány elkérésére, megtekintésére. Az ellenőrző szervezetek: www.biokontroll.hu és a www.okogarancia.hu oldalakon megtekinthetőek.

A kereskedőknek, e mellett a Keletmagyarországi Biokultúra Egyesületnek is tagjának kell lennie, bizonyítandó, hogy nem csak anyagi érdeke és a divat hulláma vetette a biocsoporthoz.

A BIOPIAC nemcsak kereskedelmi színtér, hanem egy adott szellemiségű körnek is a találkozó helye.

Még valami...

Kik járnak ide vásárolni?

Mindenki

A kisgyerekesek azért, mert vigyáznak arra, hogy babáik életük első éveiben vegyszermentesen étkezzenek.

A közép korosztály már tudatosan vásárol itt. A betegeknek pedig szükségük van a tápláló, ásványi és vitaminokban gazdag alapanyagokra.